Úzkost, smutek, deprese, vztek

Emoce jsou přirozenou a neoddělitelnou součástí lidského života. Každý z nás prochází různými emocemi a reaguje na různé životní události. Někdy se však mohou objevit emoční stavy, které nám přinášejí nepohodlí a jsou tak silné, že narušují naši kvalitu života. Mezi ně patří  například úzkost, smutek, deprese, vztek a panické ataky a další.

Jeden z nejčastějších emocí, na které se klienti stěžují, je úzkost. Popisují ji slovy jako např. „je mi často špatně, v hlavě mi běží myšlenky jako, že to nezvládnu, nebo co když to dopadne špatně?“. Psychologa vyhledají ve chvíli, kdy cítí, že už jich tyto myšlenky a pocity obtěžují. Neexistuje univerzální rada, která by to pomohla vyřešit, v terapii hledáme jedinečné a pro nich užitečné řešení. 

Pokud byste se chtěli inspirovat, na co možno myslet při práci v vlastními emocemi v rámci „self-help“ péče, neváhejte si přečíst článek o Podpůrné metody v práci s emocemi. 

Pokud cítíte, že nastal čas řešit své pocit i s někým z odborníků a  chcete hledat způsoby, jak se cítit lépe, neváhejte se objednat!

girl, woman, face-2013447.jpg